In the Picture: Rotterdam Spring Dish

Snijd de rauwe zeebaars in dunne plakjes en marineer de plakjes in tijgermelk vinaigrette (ceviche). Serveer met oester, avocado en passievrucht. Heerlijk licht en fris gerecht met alvast een knipoog naar de lentezon.

HMB Restaurant is gevestigd aan de Holland Amerikakade, praktisch naast Cruise Port Rotterdam. Chef kok en eigenaar Rolph Hensens komt voor de tweede keer in CPR Newsletter met een heerlijk lentegerecht. Dit omdat hij zijn tweede restaurant heeft geopend -op 200 meter afstand van HMB restaurant- Rolph’s Deli. In de buurt van Cruise Port zijn tientallen café-restaurants van leuk tot luxe en alle smaken van de wereld: Hollandse keuken, Italiaans, Aziatisch, Zuid-Amerikaans, maar… HMB Restaurant is het enige dat klassiek Frans met de moderne tint van frisser en lichter biedt. Chef-kok en eigenaar Rolph Hensens: “Dus dat zijn geen klonten boter meer, maar bijvoorbeeld Yuzu uit Japan.”

Hensens runt nu 5 jaar restaurant HMB en 1 jaar Rolph’s Deli, dat daar honderd meter vandaan is gevestigd. Het is een perfect idee voor een lunch – je kunt er eten en ook wat afhalen – héérlijke verse salades met verse vis of wat dan ook, in elk geval met een top-smaak en de kwaliteit van HMB Restaurant.

DutchEnglishChinese (Simplified)FrenchGermanSpanish