Waterstofeconomie & Oude Shell kantoor

Aftrap waterstofeconomie in Rotterdam.
De grootschalige productie en het gebruik van blauwe waterstof zal de Rotterdamse industrie in staat stellen om haar CO2-uitstoot nog meer te verminderen, ruim vóór 2030. Dit is een van de belangrijkste conclusies van een studie uitgevoerd door 16 bedrijven en organisaties, onder begeleiding van Deltalinqs*), binnen het ‘H-vision-project’.

De positieve resultaten van dit onderzoek hebben Rotterdam een nieuwe mogelijkheid geboden om zich - naast als LNG hub - ook te ontwikkelen tot een hub voor de productie, opname en handel van waterstof. Blauwe
waterstof (groene waterstof is nog een stap verder) kan worden gebruikt als
een koolstofarme energiedrager in industriële processen.

Het oude Shell-kantoor aan het Hofplein (het hoogste gebouw op de foto) is nu kantoorverzamelgebouw en inmiddels ook voor publiek toegankelijk, dankzij de komst van horecazaak Fontein. Naast een verdieping op de begane grond opent Fontein dit najaar ook een rooftopbar, uiteraard met een mooi uitzicht over hartje stad.

DutchEnglishChinese (Simplified)FrenchGermanSpanish