Interview: Jolanda Jansen, Directeur Rotterdam Ahoy

Rotterdam 03-04-2019 - Jolanda Jansen, directeur van Ahoy. fotografie@ Sanne Donders

2020 had een prachtig jaar moeten worden voor Ahoy. Met een Eurovisie Songfestival, een volle evenementenkalender en de opening van een nieuw congrescentrum en muziekzaal.

Hoe staan jullie er nu voor?

‘Helaas gooide Covid19 roet in het eten en enkele evenementen in Ahoy werden geannuleerd. Echter voor veel evenementen zijn wij met de organisatoren op zoek naar een andere datum. Dit zorgt er wel voor dat we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien.’

Ook voor het Eurovisie Songfestival dus!

‘Klopt, daar zijn wij zeer blij mee (18-20 mei, 22 mei Finale!). Het is een bijzonder evenement, een mooie aanvulling op onze lange lijst van topevenementen. Denk ook aan de vele sportevenementen zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament, North Sea Jazz Festival, MTV European Music Awards en vele memorabele concerten.’

Is het mogelijk om nu evenementen te organiseren?

‘Ja, inmiddels is bekend gemaakt dat we langzaamaan weer festivals en evenementen mogen organiseren, met de nodige voorzorgsmaatregelen en rekening houdend met 1,5 meter uiteraard. Een stap in de goede richting!

Dank voor het gesprek! Veel succes de komende tijd!

 ‘Dank je wel!’

DutchEnglishChinese (Simplified)FrenchGermanSpanish