Madrina van ms Nieuw Statendam bij doop ms Rotterdam (VII)

Anne Marie Bartels is Madrina van New Statendam (2017). Haar eerste zee cruise was toen ze 18 was met ss Nieuw Amsterdam van Rotterdam naar New York. Sindsdien voer ze met meer dan 85 Holland Amerika Lijn cruises mee, inclusief twaalf “Grand Voyages”. Met meer dan 1500 cruise-dagen is zij lid van de prestigieuze HAL “President’s Club”. Toen zij eind mei in Rotterdam was voor de doop van het zevende ms Rotterdam, werd ze door Cruise Port Rotterdam geëerd met de Key. Deze antieke Key wordt uitgereikt aan de Kapitein tijdens een Key&Plaque ceremonie wanneer een cruiseschip voor het eerst in Rotterdam is. ‘Deze Key staat symbool voor de sleutel van de stad maar vooral ook de sleutel tot de Rotterdamse harten’, zo werd bij de uitreiking gezegd. Anne Marie Bartels is de derde persoon ooit die deze sleutel ontvangen heeft als “Ambassadeur van de Cruise-industrie”. Het is een erkenning voor haar inzet en constructieve bijdrage aan de cruise-industrie in het algemeen en in het bijzonder voor Holland Amerika Lijn, inmiddels 149 jaar geleden opgericht in Rotterdam.