Lekker chillen “Grand café couleur locale”

Loos is gevestigd in een pand met een rijke scheepvaart geschiedenis ‘Het Atlantic huis’ Een echt 100% Rotterdams café-restaurant met een “grand café couleur locale”, zoals men in Parijs zegt. We praten met assistent bedrijfsleider Shafana. ‘Loos is sinds 1988 gevestigd in het monumentale pand gelegen tegenover de historische Veerhaven.

Het interieur is tijdloos en ademt een authentieke sfeer, de gezelligheid komt naar je toe zodra je binnenkomt.’Het café is een ontmoetingsplek waar men van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat welkom is. Een kopje koffie aan de leestafel, een broodje of uitgebreidere lunch, een gezellige borrel of een mooie maaltijd. Shafana: ‘…En onze keuken is heel creatief. Er worden vaak gerechten bereid die vroeger populair waren, zoals gebakken dorade en bloedworst. Naast de gevarieerde menukaart die met de seizoenen verandert, is er dagelijks een wisselend menu.’

Loos is absoluut een bezoek waard. Adres: Westplein 51. Het is makkelijk aan te lopen vanaf de cruiseterminal. Over de Erasmusbrug, linksaf langs het water (de Willemskade), bij de Veerhaven rechts en dan zie je Loos op de hoek liggen. Dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00, en op vrijdag en zaterdag tot 01:00. Of ga met een watertaxi (€7,00 pp) vanaf de kade bij Hotel New York naar de Veerhaven. Daarbij is er een mooie wandeling in de buurt mogelijk (Scheepvaartkwartier, Parklaan en Stadspark met Euromast).