Héérlijk eten in Rotterdam

Dit keer The Meatclub

Vanuit Cruise Port Rotterdam wandel je de Erasmusbrug over, de eerste mogelijkheid linksaf naar beneden. Vervolgens de straat oplopen die recht op de parkeergarage onder de brug uitkomt. Deze straat heet Gedempte Zalmhaven. En zie… bij de kruising aan de overkant op de hoek:

The Meatclub.

Een klein maar fijn restaurant. “Fijn” mede door de exclusieve bereidingswijze van (rund)vlees. Eigenaar Nikki van Bodegom, eerder medewerkster en bedrijfsleider, heeft liefde voor de zaak èn voor het serveren van héérlijk eten! Haar twee chefs in de keuken bereiden vlees op een houtskooloven. Nikki: ‘Dus een héérlijke geur en een prima smaak. Het rundvlees komt van Don Pedro in Uruguay. De runderen worden met respect behandeld, ze staan het hele jaar buiten, grazen en eten tevreden graanvoer. En dat merk je, het verhoogt de kwaliteit van het vlees.’

Zijn er behoudens meat ook andere gerechten? ‘Jazeker, bijvoorbeeld gamba’s en tonijn. En er is vers brood met verschillend beleg voor de lunch. Vanaf april zijn we ook voor lunch geopend (zondag gesloten). Men kan hier overigens ook borrelen, zelfs al zijn we een klein restaurant, én in april gaat ons terras weer open!’

The Meatclub ligt in een buurt tegenover Cruise Port Rotterdam, met meerdere café’s en restaurants, waaronder een paar bijzondere vanwege kwaliteit en service zoals The Meatclub dus. Overigens kan men deze wijk ook bereiken met de Watertaxi (naar de Veerhaven). En er is meer te doen vlakbij. Onder meer musea zoals De Kunsthal en wandelen in een mooi park met de Euromast (zie verder in deze Newsletter).

The Meatclub, Scheepstimmermanslaan 37b
https://www.themeatclubrotterdam.com/