In the picture: De KunstHal

Moderne kunst met onder meer Patricia Piccinini, Felipe Pantone en Madeleine Berkheimer De Kunsthal beschikt over 3300 m² tentoonstellingsruimte in een opvallend en modern gebouw, ontworpen door de Rotterdamse architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture).

Het gebouw ziet eruit als een grote, vierkante doos, met een smalle hoge toren. Klassieke bouwmaterialen als marmer en parket zijn gecombineerd met goedkopere ludieke materialen als golfplaat, beton, stalen roosters en boomstammen. Alle publieke ruimtes – drie tentoonstellingszalen en een galerij – lopen in elkaar over, onderling verbonden door één doorlopende hellingbaan.

Hierdoor is het gebouw ook toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten. Andere musea vlakbij zoals het unieke “Depot” van Boymans van Beuningen, het Natuur Historisch Museum en straks weer het volledig gerenoveerde Museum Boymans van Beuningen. En dit alles op slechts enkele kilometers loopafstand van de Erasmusbrug (de brug naast Cruise Port Rotterdam). Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2023-02