Trots op Arjan van der Linde

TERMINAL MANAGER CPR Arjan van der Linde (44) kwam 11 jaar geleden werken bij Cruise Port en is nu Terminal Manager van Cruise Port Rotterdam.

Het bijzondere van hem is dat hij àlles ziet. Er wordt weleens gezegd: hij heeft ogen in z’n achterhoofd. Naast zijn vele andere kwaliteiten uiteraard! Arjan is ook als PFSO (Port Facility Security Officer) onder meer medeverantwoordelijk voor de veiligheid binnen het ISPS gebied (International Ship & Port Security).

Arjan: ‘Het gaat om de veiligheid van het complete aan- en afmeergebied inclusief de boarding bridge. Met andere woorden: veiligheid op de terminal en tussen wal en schip. Dit staat altijd voorop!’

Arjan managet een team van meer dan 12 collega’s. ‘Daarbij wordt er bij ons ook hard gewerkt aan walstroom voor cruiseschepen’, vervolgt hij. ‘Het streven is dat cruiseschepen daar vanaf midden 2024 gebruik van kunnen maken. Ja, we zorgen voor een zo perfect mogelijke aan- en afmering in samenwerking met de KRVE, maar er is ook veel variatie in ons werk, bijvoorbeeld het helpen van passagiers en oplossen van zich voordoende zaken en wensen van de kapitein of hoteldirecteur aan boord. Plus dat er heel vaak een mooie gebeurtenis is, bijvoorbeeld de doop van ms Rotterdam door prinses Margriet vorig jaar en de doop van ms Koningsdam in 2016 door destijds nog prinses Maxima, AIDAnova was het eerste LNG schip aan de kade, Mein Schiff 4 en 6 samen aan onze kade, de komst van Oasis of the Seas… dit alles maakt ons werk extra leuk!’