Lekker wandelen in… het Euromastpark

Officiële naam “Het Park” – gelegen aan de Nieuwe Maas (schuin tegenover de Cruiseterminal) en niet ver van de Westzeedijk (waar De Kunsthal is gevestigd).

Het op één na oudste park van Rotterdam Dit was eerder een landgoed. In 1852 besloot de gemeente Rotterdam op deze plek een "publiek wandelgebied" te maken. Het Park heeft nog heel oude bomen, fraaie wandelpaden, de “Rododendronallee” en tevens enkele café- restaurants met heerlijke terrassen.

Het ontwerp van Het Park was van Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher uit het jaar 1852, gebaseerd op de principes van de Engelse landschapsstijl. In 1875 werd Het Park vergroot tot een gebied van bijna 30 hectare door toevoeging van een tweede landgoed “De Heuvel”, wat ook werkelijk een heuvel heeft waarop het restaurant “Parkheuvel” (**Michelin sterren) is gevestigd. Hoe kom je er? Vanaf de cruiseterminal loop je over de Erasmusbrug, de eerste mogelijkheid links naar beneden en dan linksaf naar Willemskade (langs de Spido), aan het eind rechtsaf en langs de Veerhaven. Dan op het plein (Westplein) linksaf de Parklaan op. Aan het eind van deze laan is Het Park. Alternatief: neem de Watertaxi (halte bij Hotel New York) naar de Veerhaven.