Trots op… Eric Bell

Eric Bell
Hoofd Logistiek & Faciliteit

Eric Bell ging in 2014 werken bij Cruise Port Rotterdam en groeide door naar Logistiek & Faciliteit. Eric is een fitte, actieve man die houdt van zijn werk.

Wat houdt jouw functie precies in?
‘Het betreft een brede logistiek die begint met de terminal voorbereiden op de aanleg van het schip naar de wens van de rederij. Aangevuld met onze brede ervaring streven wij een optimale service na voor passagiers, crew en officieren. Het werk is veelomvattend: van alles klaarzetten, logistieke oplossingen vormgeven tot coördinatie van laad- en los vrachtverkeer en bussen. Uiteraard altijd zorgend dat passagiers veilig in en uit kunnen stappen. Alles is geregeld wanneer het schip aanlegt. Facilitair is met name onderhoud en reparatie. Sommige dingen kunnen we zelf en zo niet, dan nemen we contact op met het betreffende bedrijf dat ons daarmee kan helpen.’

Hoe ervaar je jouw werk?
‘Ik verveel me geen moment! Het is gezond werk en ik voel me elke dag uitgenodigd om mij verder te ontwikkelen; het is nooit hetzelfde bij cruise, elke cruise-dag is anders en je moet goed voorbereid zijn en met veranderingen kunnen omgaan. Helemaal goed want ik hou van variatie in mijn werk’, lacht Eric.

Je zei “het is gezond werk”…?
‘Ja het is ook gezond werk: ik ben veel buiten en ik heb veel beweging. Al met al ben ik directeur Mai Elmar heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen dit werk te doen en ik voel me honderd procent teamlid van een team waarin ik óók mezelf mag zijn. En dat maakt mijn job elke dag leuk!’