Héérlijk eten in Rotterdam: Het Witte Huis

“Toppie!” hoorden we mensen zeggen toen het ging over restaurant 1898 Foods & Drinks in het Witte Huis aan de Wijnhaven. Het Witte Huis was het eerste en hoogste kantoorgebouw van Europa (1897) Een historisch monument. De hoofdingang van 1898 Foods & Drinks is overigens niet aan de Wijnhaven, maar om de hoek, op het fraaie plein met een ruim terras.

Het is er ook werkelijk top: heerlijke happen (van buikspek met frietjes tot oesters), lekkere wijnen, aandachtige bediening en… betaalbaar. “Prijs- kwaliteit” in een optimale verhouding. Daarbij knikken Gerard en Thijs, de eigenaren. Gerard is de chef in de keuken, Thijs managet de “voorkant”. En dan zit je op een unieke en rustige plek aan de rand van het centrum! Gerard en Thijs zijn blij dat ze dit hebben gedaan. Ze waren 17 jaar hiervoor gestart met een ander restaurant in de buurt van het Witte Huis, maar toen kwam er IN het Witte Huis een ruimte vrij. Goed, het was drie maanden keihard werken aan verbouwing en inrichting, maar het resultaat is er en 1898 Foods & Drinks is succesvol gestart.

Vrijwel elke avond (van dinsdagavond tot zaterdagavond) vol bezet en het restaurant is ook open voor lunch waar je bij lekker weer heerlijk buiten kunt zitten. Er is daarnaast ook wat te zien in de directe omgeving, behalve het Witte Huis, de bijzondere architectuur van de Kubuswoningen, de Oude Haven, het Mariniers Museum… De plek is op ongeveer 20 minuten lopen vanaf de Erasmusbrug bij Cruise Port Rotterdam. Adres: Wijnhaven 3a.
Hoofdingang is om de hoek, op het plein.

Reserveren: telefoonnummer 010-845 20 68. Site: 1898rotterdam.nl