In the picture: Koopgoot

De “Beurstraverse” die in de volksmond “Koopgoot” wordt genoemd, loopt van warenhuis De Bijenkorf aan de Coolsingel naar het Beursplein. De Koopgoot bestaat 27 jaar.

In 1996 werden de twee belangrijkste winkelstraten, de Hoogstraat en de Lijnbaan, door deze Koopgoot met elkaar verbonden. Een verdiepte winkelstraat die officieel de naam Beurstraverse draagt. Het is nu een groot winkelcentrum onder straatniveau. Een uniek traject: zowel onder als boven straatniveau.

Het makkelijkst is de metro te nemen …en uit te stappen bij station Beurs. Dan zie je het vanzelf. Je kunt vanuit de Koopgoot doorlopen naar de Hoogstraat. Dit is de oudste straat (14 e eeuw) van de stad, echter nu met vrijwel alleen ‘nieuwbouw’. Door de Hoogstraat uit te lopen kom je bij de Markthal, zeker een bezoek waard! Vergeet ook niet de Lijnbaan te bezoeken, dit is de andere kant op. De Lijnbaan is Europa’s 1 e autovrije winkelgebied. (Foto’s Foto 5: Guido Pijper)