In the picture: De watertaxi

Uniek fenomeen in Rotterdam: taxi’s op het water

(lead) Rotterdam kent een aantal ‘fenomenen’ die uniek zijn voor een stad. De watertaxi is daar één van. Dat gaat vaak sneller dan over de weg én het is een ware belevenis!

Er zijn acht- en twaalf-persoons watertaxi’s die, op afroep, meer dan 50 steigerlocaties in Rotterdam en omgeving bedienen. Dit vervoersnetwerk van Watertaxi Rotterdam is uniek in Europa. Jaarlijks maken 700.000 Rotterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland er gebruik van.

Opstappen
Opstappen kan aan de kade bij Hotel New York (vlak naast de Cruise Terminal). Als je je daar meldt, wordt een bootje opgeroepen of ligt al klaar. Bij andere watertaxi-steigers (overal goed herkenbaar), is het even bellen naar 010-4030303.

De vloot van Watertaxi Rotterdam telt 24 watertaxi’s, hiervan varen er 7 op schone energie (brandstof). Het doel is om in 2030 alle schepen geheel emissievrij te laten varen.

De Rotterdamse watertaxi’s worden bemand door schippers van de Schippers Centrale Rotterdam, allen gekwalificeerd en gecertificeerd om de Nieuwe Maas, een van de drukste rivieren ter wereld, te bevaren.

De prijzen zijn van € 5 tot € 12,50 (drie zones).
Betalen uitsluitend met pin of creditcard.