In the Picture

174 nationaliteiten vormen een aantrekkelijke, veelvormige stad wat betreft cultuur, eten, kleding, festivals, ideeën en zo meer. De kans dat je als inwoner vastroest is gering. Er is altijd ietsnieuws of iets anders te zien, te beleven, te proeven…

Armeni in de Schilderstraat/Witte de Withstraat,één van de multi-culturele winkelstraten (er zijn er best wel wat), is een bijzonder kleurigemodewinkel waar prachtige omslagdoeken, sjaals, broeken, veelal ontworpen door mevrouw Armeni, een internationale ontwerpster die werkt met uitsluitend natuurlijke producten zoals cashmir, lama, zijde en leer.

Maar het betreft ook kleurige vloer- en wandkleden, kussens en bijous. Kleding op maat is niet alleen de maat nemen, maar ook naar de persoon kijken. Mevrouw Armeni vertelt: ”Alles is mogelijk, als het maar móói is! Mooi is gevoel en dat vertaal ik in kleur, vorm is emotie en de uitwerking daarvan zit in de keuze van het materiaal.

Kleding op maat”, zo vertelt zij verder, “is niet alleen de maat nemen maar ook naar de persoon kijken. Daarom kan ik in de regel maar één exemplaar van iets maken. Want ieder mens heeft zijn of haar eigen maat, in brede zin dus.” Mevrouw Armeni staat samen met haar man in de bezienswaardige zaak (beneden is het atelier). 

Hoe vinden zij Rotterdam? “…Een snel veranderende stad, steeds meer city centre, meer winkelen, meer lekker eten, meer gezelligheid, maar ook wel meer glitter & glamour en dit laatste is toch iets waar wij niet voor kiezen. Wij kiezen liever voor mooi, écht mooi!”