In the Picture: Restaurant Old Dutch

Op 29 december 1940 werd het nieuwe bodega-restaurant ‘Old Dutch’ geopend aan de Rochussenstraat in Rotterdam nadat het oorspronkelijke restaurant (1932) door het bombardement in mei ’40 was afgebrand.

In 1967 was Old Dutch een van de oprichters van de culinaire organisatie Alliance Gastronomique Néerlandaise. In die jaren stond Old Dutch bekend als een plek waar onder anderen havenbaronnen, captains of industry en kapiteins van de grote vaart lunchten en dineerden.

Het gebouw is door architect J.A. Lelieveldt ontworpen in cottagestijl. De entourage en het interieur zijn sinds de opening min of meer hetzelfde gebleven. Behalve met Kerst. Dan is er een geweldig mooie, unieke versiering. Eigenaar is Aad van der Stel, chef kok Louis Snijder.

“Fazantje met zuurkool, gebakken tong aan tafel gefileerd, paling, Stellendamse garnalen… oudhollandse gerechten in restaurant Old Dutch. Midden in de stad Rotterdam, maar gelukkig hebben we Valet-parking”, lacht Aad van der Stel. Old Dutch, een oude boerderij lijkt het. Maar als je binnenkomt weet je niet wat je ziet. De stijl van de jaren ’50, maar heel sfeervol, een bezienswaardigheid tot en met. De obers lijken wel butlers en sommige werken er al 30 jaar, anderen zíjn 30 jaar. Net als de clientèle, jong en oud(er) door elkaar, tegenwoordig ook uit met name Amerika en Azië. Het is een unieke ervaring om er eens te lunchen of dineren. Wel eerst reserveren.