Mag Je Niet Missen: Noordereiland

De stad Rotterdam mag je sowieso niet missen! Onder meer Lonely Planet's Best in Travel riep Rotterdam uit tot één van de 10 topsteden van de wereld om te bezoeken. Er is een prachtige verscheidenheid aan architectuur, er zijn ook talrijke musea en er zijn mooie plekjes.

Eén van die plekjes is het Noordereiland. Letterlijk een eiland midden in de stad, aan de andere zijde van de Erasmusbrug dan waar de cruiseterminal is gevestigd. Je kunt er vanaf het cruiseschip naartoe lopen en een heerlijke rondwandeling maken (ca. 2 uur). Er zijn formidabele uitzichten, er is architectuur van 1800 tot heden, er staan meerdere fraaie beelden, er zijn galeries (zoals NE Gallery,
MeLikePainting, PHK18, Wind Galerie) en er zijn in de omgeving allerlei café’s, terrassen, restaurants etc.