Mag Je Niet Missen: Museum Boijmans van Beuningen

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al 170 jaar en bestaat op dit moment uit zo’n 151.000 objecten. Het idee is kunst met zo veel mogelijk mensen te delen. Pal naast het museum opent najaar 2021 Depot Boijmans Van Beuningen zijn deuren. De hele collectie is – dat is een wereldprimeur – in het Depot toegankelijk voor het publiek. Bezoek voor besloten groepen is mogelijk op afspraak. 

Het ontwerp van de Rotterdamse architect Winy Maas van MVRDV reikt met zijn veertig meter zo hoog als de museumtoren. De dynamiek van het depot is een andere dan die van het museum. In het Depot zijn geen tentoonstellingen opgezet, maar je kunt zelfstandig - of met een gids - grasduinen tussen vele voorbeelden en de 151.000 opgeslagen kunstobjecten zien. Ook is het mogelijk mee te kijken met bijvoorbeeld conservering en restauratie. Museum Boymans van Beuningen zelf is voorlopig gesloten i.v.m. renovatie.