Ms Rotterdam VII aan de kade bij Cruise Port Rotterdam

‘Ms Rotterdam is ons nieuwe vlaggenschip’, zo zei Gus Antorcha, president van Holland America Line, ‘en we zetten hiermee de traditie voort een “Rotterdam” in onze vloot te hebben.’ De splinternieuwe ms Rotterdam (VII) van Holland Amerika Lijn meerde 14 oktober voor het eerst aan in haar thuishaven Rotterdam. Dat was uiteraard een mooie en bijzondere gebeurtenis. Burgemeester Aboutaleb overhandigde “de key” bij de Key & Plaque ceremonie waarna de Rijkshavenmeester “de plaque” overhandigde.

Ook kapitein Werner Timmers vond dit geweldig, hij is “een fan van Rotterdam”! Antorcha benadrukte dat Werner Timmers bekend staat om zijn zeemanschap èn zijn gastheerschap’. Timmers vaart al sinds 1984 bij de HAL. Eerder was hij kapitein op onder meer op het ms Koningsdam en Ryndam.

Doop lente volgend jaar door HKH prinses Margriet

Gus Antorcha maakte ook bekend dat de doop van ms Rotterdam volgend jaar lente in Rotterdam zal plaatsvinden. Het schip wordt gedoopt door HKH prinses Margriet, tante van Koning Willem-Alexander der Nederlanden.

(Foto's: Patrick en Kees Grimm)