De havens van Rotterdam en Singapore lanceren de langste Groene Corridor ter wereld

De havens van Rotterdam en Singapore lanceren de langste Groene Corridor ter wereld voor efficiënte en duurzame scheepvaart! Havenbedrijf Rotterdam en Maritime and Port Authority of Singapore hebben afgelopen augustus een overeenstemming ondertekend voor de langste Groene en Digitale Corridor ter wereld. Doel is in 2027 de eerste duurzame scheepvaart op deze route te realiseren.

Singapore en Rotterdam behoren tot de grootste bunkerhavens ter wereld en zijn daarmee belangrijke schakels op de veel gebruikte Aziatisch-Europese scheepvaartroutes. Er wordt gewerkt aan duurzame beschikbare alternatieven zoals biobrandstoffen en ook aan synthetische brandstoffen, waterstof en varianten op basis van waterstof zoals ammoniak en methanol. De overeenkomst werd ondertekend door Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam en Quah Ley Hoon, CEO van de haven van Singapore tijdens de World Cities Summit in Singapore in bijzijn van de Singaporese Minister van Transport, Iswaran, en de Burgemeester van Rotterdam Aboutaleb.