‘Een geweldig cruisejaar ligt voor ons’

‘Een geweldig cruisejaar ligt voor ons’ De lente is in aantocht en mensen reageren met hernieuwde energie, hoop en een glimlach. Bemoedigend en inspirerend, het maakt het omgaan met passagiers, scheepsbemanning en officieren nog meer de moeite waard. Herstellende van de afgelopen jaren, is positieve en energetische interactie precies wat we nodig hebben.

De cruise-industrie en passagiersvaart, de wereld zeeën bevarend, kent een lange en opmerkelijke geschiedenis waar we allen trots op mogen zijn. Juist die geschiedenis gaan we dit jaar vieren met de 150ste verjaardag van Holland America Line. Deze rederij startte op 18 april 1873 in Rotterdam met haar eerste overtocht, met passagiers en pakketvracht, van Rotterdam naar New York. Een lijnvaart die decennialang zou blijven bestaan.

Passagiersschepen hebben, al varend over de oceanen, aan vele nieuwe ontwikkelingen en ervaringen bijgedragen. Alles van het vervoeren van mensen naar andere plekken in de wereld tot nieuwe ondernemingen, zaken en introducties van nieuwe producten zoals eten, gerechten en zelfs cocktails. Tot op de dag van vandaag is dit het geval, nu met prachtige cruiseschepen die de oceanen bevaren die zelfs toonaangevend zijn bij milieuverbeteringen.

Het is een groot goed maar vooral ook inspirerend om in deze industrie te mogen werken.

Een GROTE dank van ons allen in Rotterdam!

Mai Elmar
Executive Director
Cruise Port Rotterdam