Rotterdamse haven vervangt alle verlichting door LED

Het Havenbedrijf is vol op stoom met het vervangen van de huidige verlichting vaak lage- en hogedruk natriumlampen door een LED variant. Inmiddels is 80 procent van de verlichting op de openbare wegen in het havengebied vervangen, waaronder de Botlek, Europoort en de Maasvlakte. Het Waalhavengebied is nu aan de beurt.

Naast de verlichting op de openbare wegen krijgen ook alle ‘nautische objecten’ ledverlichting. Denk daarbij aan steigers, pontons en officiële scheepvaartborden. In het Rotterdamse havengebied staan ongeveer 5.300 lichtmasten. Met de komst van het nieuwe kabelnet blijven er naar verwachting 3.200 masten over. LED geeft namelijk een krachtiger lichtuitstraling dan de bestaande lampen. Zo zorgen minder lichtmasten voor dezelfde verlichtingskwaliteit.