Welkom! bij CPR Newsletter Zomer 2023

Gewaardeerde Lezer,
De zomer is in volle gang en binnenkort staat de herfst alweer voor de deur. Vele mooie herinneringen zullen zijn gemaakt en worden nog gemaakt op al die mooie cruiseschepen die het jaar rond de wereldzeeën bevaren.

Het is een voorrecht om te werken in een industrie die tot mooie herinneringen inspireert en tegelijkertijd voor de troepen uit loopt op het gebied van transitie. Of het nu gaat om decarbonisatie, LED, recyclen, juist op tijd vaarschema’s, LNG en nog veel meer zaken die al in werking zijn en meer dat komen gaat. Rotterdam zal midden 2024 gereed zijn om walstroom te leveren en de historische terminal heeft nu een lage footprint.

Goed geïsoleerd en de historische ramen zijn authentiek vervangen maar wel met dubbele beglazing, LED is geïnstalleerd en de klimaatbeheersing in het pand gebeurt met maaswaterpompen. LNG kan vanaf het water worden voorzien. Havenbedrijf Rotterdam heeft in brede zin zo’n 70 milieu projecten in zwang waarvan er al zeker 35 in werking zijn.

Wij delen dit om aan te geven dat we niet alleen trots zijn op de vooruitstrevende rol van de cruise industrie op het gebied van milieu maar we doen actief mee waar mogelijk. We zijn onderdeel van het ‘Yes, we can’ waar het gaat om een bijdrage te leveren aan het maken van mooie herinneringen als ook partner zijn in de vooruitgang op het gebied van milieu.

We danken u en zijn dankbaar voor de samenwerking en het geloof en vertrouwen dat ons is gegeven. We zullen er alles aan doen om onze steun aan deze geweldige cruise-industrie te blijven betuigen. Met warme groet uit Rotterdam, Nick en Mai Nick Hoogeweij, Executive Manager

Mai Elmar, Executive Director