In the Picture: Winkel Theemaas

Karel Doormanstraat 469 (koffie/thee & alles bijbehorend)

‘Theemaas vindt voor u de mooiste thee en koffie bij leveranciers die net als wij ambachtelijk werken’, vertellen Bartho van Meggelen en zijn partner Nancy van der Elst. ‘Inmiddels kiezen onze klanten uit ruim 200 soorten thee en 30 soorten koffie.

Van handgedraaide jasmijnparels tot first flush Darjeeling. En van aardse Indonesische koffie tot zacht milde Jamaica Blue Mountain. Geen wonder dat we al vanaf 1999 een begrip zijn in Rotterdam. En ver daarbuiten.

Theemaas beschikt over een heel groot vast assortiment thee en koffie.
Wij vragen klanten: vertel ons wat u lekker vindt en wij hebben de passende thee of koffie. Een aantal theesoorten uit China, onder meer Pu erh*) en uit Japan, Matcha bijvoorbeeld, worden bewaard in onze klimaatkasten.

Accessoires om deze bijzondere theesoorten te zetten vindt u ook bij ons. *) Pu erh: biologische thee zonder toevoegingen.

Naast koffie en thee hebben we onder meer een groot assortiment honing.
Zoals Nederlandse heidehoning van de Veluwe en lokale bloemenhoning uit Papendrecht. Maar ook koffiebloesemhoning uit Mexico, citroenhoning uit Italië… Genoeg keus voor elke smaak en bereiding in de thee of op brood of om mee te koken’, besluiten Bartho en Nancy.

Theemaas is een unieke winkel met haar talloze thee’s en koffie’s en tevens al het benodigde daarvoor van kop tot pot. De winkel is te vinden aan de Karel Doormanstraat. Een leuke, beetje chique winkelstraat in het centrum en voor de goede doorstappers op loopafstand van de cruiseterminal (ca. 2,5 km; zie kader).

Lopen naar de Karel Doormanstraat:
u loopt over de Erasmusbrug heen, oversteken en rechtdoor, vervolgens ziet u links een winkelstraat (Schilderstraat) en die loopt u in. Dan de tweede straat rechts inlopen (Hartmansstraat). Bij de kruising steekt u over en loopt u rechtdoor de Karel Doormanstraat in. Tweede zijstraat links is de Oude Binnenweg. Op de hoek ziet u een juwelier en daarnaast:Theemaas!

Route Winkel Theemaas