North Sea Jazz heeft de Rotterdam Promotieprijs gewonnen

De Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte eind februari de Rotterdam Promotieprijs 2024 uit aan de winnaar North Sea Jazz Rotterdam! Dit is het grootste indoor jazzfestival van de wereld. Jaar na jaar verwelkomt het festival legendes en nieuw talent uit de jazz-, soul- en funk-scene. In 2023 was de line-up gevuld met onder anderen Stormzy, Typhoon, Gregory Porter, Lizzo en Tom Jones. Eerder zagen we ook Lionel Hampton, Ray Charles, Dianna Ross, Miles Davis, Prince, Ibrahim Ferrer, Ella Fitzgerald, Alicia Keys, Al Jarreau, B.B. King… Het is werkelijk werelds!

De jury van de Promotieprijs roemt North Sea Jazz vanwege de diverse programmering naast nieuwe (cross-over) muziekstromingen, evenals voor de goede organisatie van het festival.