In the Picture: Uniek Fenomeen in Rotterdam: taxi’s op water

Rotterdam kent een aantal ‘fenomenen’ die uniek zijn voor een stad. Openbaar vervoer over het water is daar één van. Maar ook de watertaxi. Dat gaat sneller dan over de drukke wegen. En is een ware belevenis!

Er zijn acht- en twaalf-persoons watertaxi’s die jou op afroep naar meer dan 50 steigerlocaties in Rotterdam en omgeving brengen. Dit vervoersnetwerk van Watertaxi Rotterdam is uniek in Europa. Wie opstapt aan de kade bij Hotel New York (vlak bij de Cruise Terminal) kan zich daar in het watertaxi-kantoor melden, waarna een bootje wordt opgeroepen. Bij andere steigers, die goed herkenbaar zijn, is het even bellen naar 010-4030303.

De vloot van Watertaxi Rotterdam bestaat vanaf medio oktober 2019 uit 21 boten. Ze worden bemand door schippers van Schippers Centrale Rotterdam. Deze mensen zijn daarnaast veelal werkzaam op havensleepboten, binnenvaartschepen of patrouillevaartuigen. En dus volledig gekwalificeerd