Rotterdam Culinair: The Fish Market

Een mooi gelegen restaurant aan de Binnenrotte, vlakbij bezienswaardigheden als Laurenskerk, Markthal en winkelstraat Meent. Het thema van het restaurant is verse vis voor een betaalbare prijs. Dit laatste duidt vooral op de ‘Catch of the Day’ en de dagspecials van maandag tot donderdag (op donderdag: oesters!).

Gastheer-eigenaar Tim Law: ‘Wij bieden dagverse vis, toegankelijkheid en gastvrijheid, geen ingewikkeldheid maar als gast gewoon jezelf kunnen zijn; geen linnen op tafel, wel uitstekende bediening’, zegt hij. ‘Je kunt bij ons eindeloos veel verschillende vissoorten vers eten: zeetong, tarbot, langoustines, kreeft, zeeuwse oesters, kaviaar, king crab, zeebaars, scampi’s, de laatste drie van de big green egg, zalm en tonijn sashimi en ga zo maar door.’ Mede-eigenaar Huang Long Wu is chef-kok. Het restaurant is elke dag open en vrijdag t/m zondag ook voor lunch. 

Hoe bereid je het Kerstgerecht… Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook, peterselie en chili klein. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti tot net beetgaar, verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de knoflook, sjalot en chili 1 minuut. Voeg de vongole en wat witte wijn toe en bak 4 minuten afgedekt op hoog vuur. Schud de pan regelmatig. Doe nu de pasta erbij en verwarm het geheel 2 min. Gebruik diepe borden, verdeel peterselie en wat sla over het gerecht en buon appetito!