Welkom!

Na zo’n lange tijd zijn we blij om u onze nieuwsberichten toe te sturen. We hebben allemaal een zware tijd achter de rug in deze ongekende Covid-19 pandemie en het is nog niet voorbij. Echter, wij blikken graag vooruit want cruise start weer op in dit tweede halfjaar!

Afgelopen winter was qua weer heel zacht maar had door haar stormen soms veel weg van najaar. Enkele cruiseschepen weken uit naar Rotterdam vanwege de stabiele aanvaart. Daardoor begon het cruiseseizoen al zo’n beetje op 21 februari toen Rotterdam werd getrakteerd op een mooi plaatje aan de kade: ms Oceana met ms Magellan.

Echter het cruiseseizoen eindigde abrupt toen de cruiselines op 14 maart besloten om vanwege Covid-19 alle cruises in Europa en Noord Amerika op te schorten. In Azië was dit toen al een feit en de rest van de wereld volgde snel.

Rotterdam werkte in de afgelopen maanden mee aan de repatriëring van bemanningsleden door daartoe een aantal cruiseschepen zoals Nieuw Statendam, Regal Princess, Sky Princess, Seabourn Ovation en Norwegian Star te ontvangen. De bemanningsleden mochten onder stringente regels van autoriteiten eindelijk naar huis, een humanitaire actie. We zijn trots dat we hieraan mochten bijdragen.

Rotterdam heeft in de afgelopen tijd hard gewerkt aan het vervolledigen van haar hygiëne protocol, in lijn met de cruise rederijen in overleg met experts én de richtlijnen van GGD en RIVM volgend.