Danny de Cactus, bijzondere winkel-belevenis

Danny de Cactus, op loopafstand van de cruiseterminal. Zijn kleur- en geurrijke winkel aan de Schilderstraat, het verlengde van de Witte de Withstraat, is vol woonaccessoires zoals schitterende lampen en schalen, alsmede geurtjes, kleden, tassen, riemen, sjaals, armbanden en… cactussen. Een ware bazaar. De geur en wat er allemaal te zien en te koop is, werkelijk uniek!

Gefascineerd door culturen in landen als India, Thailand en Marokko, begon Danny met het verzamelen van spulletjes, zoals kleden, beeldjes en geurkaarsen. ‘…en ik kreeg het idee een winkel te openen. Dat lukte. En weet je wat zo bijzonder is? Ik loop inmiddels al 25 jaar blij naar mijn winkel waar de mensen die binnenkomen óók blij worden.’

Vijf dagen in de week is Danny de Cactus geopend; van woensdag tot en met zondag. Iedereen die iets bij Danny de Cactus koopt, krijgt een geurzakje mee. ‘Een geur is een beleving, want die biedt jou een herinnering aan het moment dat je deze geur voor het eerst opsnoof.’