Newsletter – Zomer 2021

'Open Up’ als in de titel van Eurovision Songfestival, op het menselijke vlak met oog voor elkaar. Maar we gingen ook letterlijk open, in ‘field lab’ vorm onder strikt hygiëneprotocol én met succes. Rotterdam heeft bewezen dit te kunnen, óók onder stringente regels met daarbij behorende gezondheidseisen. Daar zijn we trots op, evenals op het ‘Open Up’ in fases, waarbij ‘Open Up to cruise passengers’ een feit is. In eerste instantie binnen het kader van vrij reizen binnen Europa mét uiteraard een sterke vinger aan de pols met betrekking tot ontwikkelingen.  

We zijn als Cruise Port Rotterdam dankbaar en trots dat wij in de afgelopen tijd hebben kunnen bijdragen aan repatriëring van Europese bemanningen én blij dat we verscheidene technical cruise calls hebben kunnen ontvangen. We waren in die zin niet gesloten het afgelopen jaar. Mede hierdoor zijn we zeer actueel wat betreft regels, protocollen, desinfectie… we zijn in samenwerking met cruiserederijen en autoriteiten nu ‘ready for start’. We zien er ZO naar uit om weer cruiseschepen mét passagiers te mogen ontvangen. Graag TOT ZIENS in Rotterdam!

Mai Elmar

Executive Director Cruise Port Rotterdam