Kaat Mossel: Een begrip in Rotterdam

Brasserie Kaat Mossel is een begrip in Rotterdam sinds 1990 waar je voor lunch of heerlijk diner welkom bent. Genoemd naar Kaat Mossel, bijnaam van een Rotterdamse keurvrouw van mosselen in de 18e eeuw. De brasserie is gevestigd in een pand uit omstreeks 1900 aan de Admiraliteitskade. Na een verwoestende brand februari 2020, is Kaat Mossel volledig vernieuwd, wel met een knipoog naar de historie. Een knus huiskamer-restaurant met tiffany-lampen, een hypermoderne open keuken voorzien van de nieuwste snufjes. Buiten is er een heerlijk terras aan een jachthaven.

Ron Hirt kookt al sinds 1993 bij Kaat Mossel en het was eigenlijk logisch dat hij, samen met zijn vrouw Marie-Claire, de zaak overnam toen de eigenaar met pensioen wilde. Met het fantastische team in keuken en bediening, zorgen zij voor een lekkere en aangename eetervaring. Voorheen was de corebusiness van Kaat de lekkerste mosselen van Rotterdam en dat is nog steeds zo. ‘Maar we staan ook bekend om onze platvis’, zeggen Ron en Marie-Claire. ‘Onze klanten rijden graag een eind om voor onze zeetong bijvoorbeeld. En uiteraard kun je, als je niet van vis houdt, hier ook bijvoorbeeld ongewoon lekkere Black Angus steak eten!’

De lekkerste gekookte mosselen thuis maken

Doe de mosselen mèt het mosselnat in de pan. Voeg er een flinke scheut Pernod en geschaafde truffel aan toe. Zet het vuur hoog aan. Na enkele minuten goed omschudden (pas op: pan is heet). Na ca. 5 minuten is het mosselgerecht klaar!