Welkom! – Newsletter Zomer 2022!

 

Het is in één woord geweldig om met het cruiseteam Rotterdam weer aan de slag te mogen zijn. De cruise vloot is bijna volledig weer aan het varen, een geweldige prestatie na een lange en uitdagende tijd. Een feest om weer veel blije passagiers en bemanningen te mogen verwelkomen. Tegelijkertijd leven we in een tijd van transitie met bijbehorende uitdagingen die we met elkaar het hoofd moeten bieden. Gelukkig heeft de cruise industrie, rederijen, havens en partners al lang duurzaamheid als doelstelling.

Er is op dat vlak al veel gedaan en er komt nog meer. Van afval scheiden, minder tot geen plastic, led verlichting, waterpompsysteem voor koeling, LNG, laagzwavelige diesel (0,1%), walstroom (2024!) en nog veel meer. Echter, we zien wat dit alles betreft helaas ook veel misvattingen c.q. niet altijd even accurate informatie. Daarom zien wij het als onze taak om feiten te delen, waarin we gezamenlijk nog beter willen worden. Dit kunnen we omdat we in een industrie werken die hiertoe voortvarend aan het werk is. Daarbij: cruisen verbindt. M.a.w. het brengt mensen en culturen bij elkaar. Daardoor ontstaan connecties met een beter begrip van landen, continenten én het samenleven op onze aarde met het respect die het verdient. Het is een voorrecht om in deze industrie te mogen werken en bij te dragen. Wij zijn dankbaar voor de samenwerking met de vele rederijen die onze mooie stad en haven aandoen. Samen bouwen we verder!

We wensen u een mooie zomer!

Executive Director