Walstroomaanleg Cruise Port Rotterdam start. Gereed in 2024

Het college van B&W heeft besloten tot een walstroominstallatie voor  cruiseschepen. Hiertoe zijn afspraken gemaakt met het stadsbestuur, Havenbedrijf Rotterdam en Cruise Port Rotterdam.

Op 20 april jl. is de samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Cruise Port Rotterdam ondertekend. Op de foto van links naar rechts Boudewijn Siemons, COO van Port of Rotterdam, Mai Elmar directeur van Cruise Port Rotterdam en Carlo Schreuder, directeur Bestaande Stad van de gemeente Rotterdam.

In 2024 zullen cruiseschepen al aan de walstroom kunnen in Rotterdam, hiertoe is Cruise Port Shore Power opgericht. De eerder genoemde instanties hebben de ambitie uitgesproken om in 2030, 90% van de cruiseschepen die walstroom kunnen gebruiken, in Rotterdam op walstroom aan te sluiten.