Rotterdam Culinair: Gauchos Grill Restaurant

“Gauchos Grill Restaurant heeft een prachtig uitzicht, een geweldige keuken en dito bediening in een warm interieur”

…bovenstaande wordt vaak gezegd. En dit restaurant -  op de pier bij de cruiseterminal – is ook heel populair bij de bewoners van de Kop van Zuid. Het is Argentijns getint dus gegrild vlees, vis en groenten op de menukaart. En het vlees komt inderdaad echt vers uit Argentinië. Het wordt gekoeld verscheept naar Nederland waar elf Gauchos Restaurants zijn, zo vertelt manager Greg Amidjojo.

‘Heel speciaal is onze extra malse ossenhaas. Als we het serveren, vertellen we er wat bij, dus waar het vandaan komt hoe het bereid is en hoe je het snijdt. We zijn uiteraard gespecialiseerd in vlees maar heerlijke vis en vegetarische gerechten hebben we ook hoor!’ De sfeer is elke avond heel gezellig. Greg: ‘Jazeker, onze gasten gaan altijd met een glimlach de deur uit.’

Voor gasten die zelf met de kerstdagen aan de slag willen, hieronder een suggestie van de chefkok van Gauchos:

Voor dit kerstgerecht, “Picaña al Horno”, is er lekker mals rundvlees met een rand vet nodig. Het wordt bereid met rozemarijn, peterselie en knoflook.

Marinade:

Ingrediënten voor bijvoorbeeld 1000 gram: - zeezout
                                                                                 - vers gemalen peper
                                                                                 - 5 knoflooktenen
                                                                                 - 1 takje rozemarijn

Snij de knoflook fijn, pluk de rozemarijn van het takje en maak een mix van de zeezout, verse peper, knoflook en rozemarijn. 

Picana:

  • Snij de Picana tegendraads in dus tegen de richting van de vleesdraad en alleen in het vet. Doe dit om de 2 cm. Let op dat je niet in het vlees snijdt.

.     Smeer de marinade in de vet-sneden.

  • Smeer de delen zonder vet met een beetje maisolie in.
  • Grill eerst de kanten zonder vet.
  • Grill dan de kant met het vet. Let op dat je dit niet te lang grilt, de marinade en het vet druipt er dan teveel af.

 De oven:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schuif de schaal zonder deksel in de oven.
  • Lepel na 10 minuten het sap over het vlees, zodat het vlees lekker sappig blijft.
  • 1000 gram is minimaal 30 minuten (rare) tot maximaal 60 minuten (welldone) bereidingstijd
  • Zet de oven uit en laat het vlees 5 minuten rusten in de oven.
  • Snij het vlees in plakken van 1 cm met de insnijdingen mee.
  • Serveren op een voorverwarmde schaal.