Goed en gezellig restaurant: De ballentent

aan de overkant van de cruiseterminal. In een ludiek pand met een heerlijk terras.

Brasserie/lunchroom/restaurant De Ballentent aan de Parkkade nr. 1. Het pand waarin de brasserie is gehuisvest is meer dan 100 jaar oud. Het was ooit douanedepot en nu de enige nog bestaande “havenkroeg” waar je een goede traditionele hap kunt eten, bijvoorbeeld de prijswinnende bal-gehakt! Heel Rotterdam gaat naar De Ballentent voor diè bal!

Naast de beroemde gehaktbal vind je er tal van andere Hollandse gerechten op de menukaart, zoals Captains Diner en pannenkoeken.

Als er een cruiseschip afvaart van de kade Cruise Port Rotterdam aan de overkant, dan wordt We’ll Meet Again van Vera Lynn opgezet en staan personeel en bezoekers met z’n allen mee te zingen en te zwaaien.

Je komt bij De Ballentent vanaf de cruiseterminal met de watertaxi (€7,50 pp) en het bezoek is te combineren met een wandeling door de mooie wijk “Scheepvaartkwartier” met vele bezienswaardige oude panden maar ook te combineren met een bezoek aan het fraaie, door Zochers ontworpen   stadspark achter De Ballentent.