Rotterdam Culinair: Huson

Gestoven ossenstaart met dungesneden coquilles, wintertruffel en Parmezaanse
 kaas. 

Stoof de ossenstaart in ongeveer 8 uur gaar. Kook het vocht van de stoof in. Voeg dit toe aan het geplukte vlees. Snij de coquilles dun en leg deze op het gestoofde vlees. Wat grof peper en zout op de coquilles en kort de gasbrander eroverheen. Alles bestrooien met Parmezaanse kaas, poeder van eekhoorntjesbrood, krokante aardappel, verse wintertruffel en bieslook.

Vooral veelzijdig, eenvoudig, vers en lekker!
Ben je op een cruiseschip, dan zie aan de overkant een jachthaventje. In het verlengde daarvan ligt de Van Vollenhovenstraat. Hier zijn verscheidene restaurants gevestigd, onder meer Huson waar Mark van Wijngen chefkok
en eigenaar is. Zijn keuken: ‘…Vooral veelzijdig, vers èn het eten moet heel lekker en authentiek zijn’, zegt hij. ‘Waarvoor ga je anders uit eten? Maar een gerecht moet óók eenvoudig zijn. Herkenbaar dus, bij ons geen gedoe met bloemetjes, gelletjes en andere tierelantijnen.’

Het is een uniek standpunt en Rotterdamse 'bourgondiërs' hebben Huson ontdekt. De stadswijk waar het restaurant is gevestigd (net aan de andere kant van de rivier tegenover Cruise Port) heeft architectonisch veel te bieden, maar maakt ook een ontwikkeling door, er zijn nieuwe woontorens gebouwd. Verder van patriciërs-huizen, oude tuinen, een mooi park tot moderne architectuur.

Lunchen of dineren bij Huson is dus voor bewoners aantrekkelijk en wie weet nu ook voor cruisepassagiers!