Close encounter with… Vivienne de Leeuw, CFO Port of Rotterdam Authority

‘We live in a time of transition; smart collaboration is crucial’ The port of Rotterdam is the largest port in Europe but above all, it is a smart port. Innovation is in full swing, the port being a frontrunner in many respects, including that of sustainability. The Port of Rotterdam

Continue reading

Oog-in-oog met Vivienne de Leeuw CFO van Havenbedrijf Rotterdam

‘We leven in een tijd van transitie, slim samenwerken is cruciaal’ De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa maar is vooral ook een slimme haven. Volop bezig met vernieuwing en zelfs koploper op velerlei gebied zoals duurzaamheid. Het Havenbedrijf Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt mede het Rotterdamse haven-

Continue reading

Culinary pleasure in Rotterdam Restaurant The Millèn Restaurant

The Millèn is right in the city centre just opposite the fabulous Central Station. Wim Severein is both owner and Chef. The Millèn is on the first floor of the Rotterdam Marriott Hotel, in the iconic Millennium Tower. Food at The Millèn is exceptional. In 2018, the restaurant was awarded

Continue reading

Héérlijk eten in Rotterdam: Restaurant The Millèn

In het hart van Rotterdam, tegenover het Centraal Station, vindt u restaurant The Millèn. Eigenaar is Wim Severein en hij is ook chef-kok. The Millèn is gevestigd op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. The Millèn levert uitzonderlijk lekker eten en heeft een Michelin

Continue reading

Christmas recipe: Stuffed goose with apples and lingonberries

The tradition of having goose at Christmas has become rare in the Netherlands. The fact that the Netherlands has been a seafaring nation for centuries has made (Christmas) menus more susceptible to other (food) cultures and change. Stuffed goose with apples and cranberries With this traditional recipe for fried goose

Continue reading

Kerstrecept: Gevulde gans met appels en vossenbessen

Oude traditie van kerstgans in NL is zeldzaam geworden. Dat Nederland van oudsher een zeevarende natie is, maakt (kerst)menu’s bevattelijker voor andere (eet)culturen en daarmee verandering. Gevulde gans met appels en vossenbessen Met dit traditionele recept voor gebraden gans, gevuld met appels en vossenbessen (cranberries), zet je een heerlijke kerstklassieker

Continue reading

In the Picture: Theemaas shop

Karel Doormanstraat 469 (coffee/tea & all that goes with it) ‘Theemaas finds you the finest tea and coffee at suppliers that work with craftsmanship, just like we do,’ Bartho van Meggelen and his partner Nancy van der Elst say. ‘Our customers can currently choose from an assortment of 200 tea

Continue reading

In the Picture: Winkel Theemaas

Karel Doormanstraat 469 (koffie/thee & alles bijbehorend) ‘Theemaas vindt voor u de mooiste thee en koffie bij leveranciers die net als wij ambachtelijk werken’, vertellen Bartho van Meggelen en zijn partner Nancy van der Elst. ‘Inmiddels kiezen onze klanten uit ruim 200 soorten thee en 30 soorten koffie. Van handgedraaide

Continue reading

Proud of… Eric Bell

Head of Logistics & Facility Management Eric Bell commenced employment with Cruise Port Rotterdam in 2014 and later became the head of Logistics & Facility Management.  Eric is a healthy, active man who loves his job. Tell us about your job. ‘The logistics I work in is comprehensive and begins

Continue reading

Culinary pleasure in Rotterdam

 ‘Great!’ is the enthusiastic opinion often heard when people talk about restaurant 1898 Foods & Drinks in the White House at Wijnhaven. In 1898, this White House was Europe’s first and tallest office building. Today, it is a historic monument. The main entrance to 1898 Foods & Drinks is not

Continue reading